Figuurit osa 28: Momohime (Alter)

Pelihahmo on tämänkertainen figuurikin: Momohime Nintendo Wii’lle julkaistusta pelistä “Muramasa: The Demon Blade” (Oboro Muramasa 朧村正). Valmistaja on Alter 1/8-mittakaavassa, kuvanveistäjä Noritaka Fukumoto, alkuperäinen julkaisu heinäkuussa 2010, uudelleenjulkaisu tammikuussa 2013. Tämä yksilö on tuota alkuperäistä julkaisusarjaa.

Käy välillä vähän tylsäksi näiden laadukkaampien studioiden tuotteiden esittely, on ajoittain vaikea keksiä mitään vikaa, tai toisaalta mitään erityistä piirrettä joka nostaisi figuurin muiden yläpuolelle. Tästäkin täytyy vain todeta latteahkosti että: “Erittäin vauhdikas, dynaaminen ja loistavasti viimeistelty figuuri”.

momohime1

momohime2

momohime3

Vaatetuksen väritys on yksityiskohtia myöten erityisen onnistunut, samoin kampaus.

momohime4

Sarjaan kuuluu myös vaihtoehtoinen vasen käsi, jolla katana‘n saa huotraan. Se on kellarissa laatikossa, joten en ottanut siitä kuvaa.

momohime5

Geisha-kampa (Tsuge-gushi 黄楊櫛)

momohime6

Jopa kivet ja niiden yli virtaava vesi on hienosti toteutettu.

momohime7

– –

English summary: Momohime made by Alter, 1/8 scale, release date July 2010 (re-released January 2013), sculpted by Noritaka Fukumoto.

Figuurit osa 27: Xiao-Mei (Max Factory)

Takaisin tyttöihin…

Tämänkertainen silmänilo on nimeltään Xiao-Mei, kissankorvainen ja -häntäinen antiikkikauppiaan tointa peiteammatinaan harjoittava, mutta oikeasti “Musta Kissa”-nimellä operoiva murtovaras. Kyseinen kissaneito on hahmona peli- ja myöhemmin anime-sarjassa “Shining Hearts“. 1/7-skaalaisen figuurin on julkaissut Max Factory heinäkuussa 2011, kuvanveistäjänä nimimerkki Nanako.

En ole mainittuun peliin (SEGA’n julkaisema PSP’lle) päässyt tutustumaan, mutta pelistä tehty anime “Shining Hearts: Shiawase no Pan” (シャイニング・ハーツ ~幸せのパン~) on jotensakin hämmentävä; en oikein tiedä millaiselle kohdeyleisölle se on tarkoitettu suunnatuksi. Juoni ja tarinankuljetus tuntuu olevan sopiva esikouluikäiselle (“Shiawase no Pan” = “Onnellisuuden leipä“), mutta tyttöjen muodot ja asusteet ovat sitä luokkaa että aikuista miestäkin hikoiluttaa…

Max Factory ei petä valmistuslaadullisesti tämänkään figuurin kohdalla: malli itse on kertakaikkiaan kawaii, ja viimeistely on huippuluokkaa. Nekomimi!

xiaomei1

xiaomei2

xiaomei3

Nyan!!!

Ja pidän myös vaatteiden väriskaalasta.

xiaomei4

xiaomei5

…ja tässä kohtaa menin sitten sanattomaksi.

xiaomei6

xiaomei7

xiaomei8

– –

English summary: Xiao-Mei made by Max Factory, 1/7 scale, released in July 2011, sculpted by Nanako.

Return to Top ▲Return to Top ▲